omheining/ compartimentering

 • 1926-1927 De lage omheining rond het terrein dat eerder in hout was, is nu door betonnen exemplaren vervangen wat veel goedkoper is in onderhoud. Tijdens de jaren ’40 worden deze dan weer vervangen door betonnen platen.

 • Seizoen 1974-’75 Een meer dan twee meter hoge omheining scheidt de supporters van de spelers.

 • Met de opkomst van het hooliganisme in België wordt men verplicht de supporters van elkaar te scheiden. In het seizoen 1986-’87 staan de supporters nog door elkaar, maar het jaar nadien krijgen de uitfans de volledige ijzeren tribune voor zich. Al snel duiken de eerste problemen op en moet men ingrijpen. In 1989 krijgen de supporters van de tegenpartij een groot deel van de rechterstaantribune, met een 3 meter brede scheiding tussen beide supporterclans. De compartimentering tussen de eigen supporters breidt tijdens de jaren ’90 fors uit: er komen zelfs hoge hekken tussen de vakken op de staantribune wat het zicht op het veld enorm belemmert.

 • 1986 De omheining die in 1974 is geplaatst, wordt vervangen tijdens de nacht voor de match tegen Anderlecht. Het is een draad met pinnen om te vermijden dat de supporters het veld kunnen betreden.

 • De compartimentering tussen de eigen supporters breidt tijdens de jaren ’90 fors uit: er komen zelfs hoge hekken tussen de vakken van de eigen supporters op de staantribune wat het zicht op het veld enorm belemmert.

De spelers moeten tijdens het seizoen 1997-’98  na een wedstrijd nog wat uitlopen van Franky Vercauteren. Op de staantribune ziet men duidelijk de compartimentering.

 

Twee hekken, een net en een zeil zodat de supporters elkaar niet kunnen zien, moeten rellen vermijden tussen de supportersclans.

 • juli 2005 De omheining tussen het veld en de tribunes wordt verlaagd. Vanaf nu dus een prachtig zicht, zonder enige belemmering, op het veld. De club communiceert dat het hier om een proefproject gaat van 1 jaar…

 • Juli 2006 De overblijvende palen, verdwijnen na de proefperiode van 1 jaar, definitief. Zo onstaat er rond gans het veld de grootste ‘toog’ van België.

 • November 2007 De compartimentering ( of ‘kooien’) tussen de eigen supporters wordt verlaagd en tussen vak H en I zelfs verwijderd. Er is nu nog slechts een scheiding tussen vakken I en J. Zo onstaat er dus 1 groot vak voor 2.600 toeschouwers. Vak J blijft echter wel gescheiden bestaan: “Vakken met meer dan 3.000 plaatsen mogen niet door de regelgeving op de compartimentering”, aldus veiligheidsverantwoordelijke Luc Leys.

 • 15 september 2007 De hekken voor het bezoekersvak verdwijnen, 2 jaar na het thuisvak, ook. De club wil zo de bezoekende supporters het aangenamer maken.

 

 • Wegens het succes van KVM wordt in 2009 het thuis vak vergroot (zie ‘staantribune’) en in het teken van ‘De Hel van Malinwa 2.0’ ( een actie van de supportersfederatie ter bevordering van de sfeer in het stadion) verdwijnen in november 2013 ook de laatste lage hekken tussen H/I en J. Blijkbaar mag het nu wel.

 

 • Juli 2015 een dubbele plexi-wand moet op de nieuwe tribune de supporters uit elkaar houden
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.