de jeugd van Malinwa

  • Voor de verkoop van 33 percelen (lees verder) telde de ‘kleine Malinois’ 5 grote speelvelden met een volwaardig A en B-plein waar zaterdag en zondag op werd gespeeld. Het vijfde veld had zelfs een atletiekpiste voor de atletiekclub van KVM. Voorts telde tot later omgedoopte ‘Speelvelden Kanunnik Dessain’ ( naar aanleiding van de dood van de kanunnik op 23 augustus 1952) enkele rudimentaire kleedkamers met enkele overdekte staanplaatsen, een kleedkamer voor de scheidrechters, een conciërge woning en oefenmuur en zowaar huisvestiging voor schapen die het gras onderhielden.

Het gebouw uit Eternit-platen werd gebouwd in 1932

  • Op 24 april 1950 koopt Malinois 4 percelen ter grootte van 1,5 voetbalveld achtereen tegen de Vrouwvliet, ‘den beemd’ in de volksmond.

  • 1980 Bouw van een groot jeugdvoetbal- en tenniscomplex op de jeugdvelden van Malinwa. Bedoeling was om hier winter training te geven maar al gauw blijkt, wegens de negatieve financiële situatie van de club, de tennisactiviteit de hal in te palmen. TC Wingfield bezet nu de tennishal. Door de verkoop van een gedeelte van de gronden had men geld voorhanden om dit project te verwezenlijken.

In Geel & Rood verscheen dit plannetje voor de verkoop van 33 percelen aan de Liersesteenweg en de Maasstraat

1994 Men bouwt een kleine, overdekte staantribune voor ongeveer 200 toeschouwers.

  • De jeugdvelden die helaas mee in het faillissement van het oude KVM zaten, komen terug in handen van de club in het najaar van 2012. Alleen de beemd aan de vrouwenvliet komt in handen van N.V. Alouette, de patrimoniumvennootschap van Mitiska en zal ooit verkaveld worden.

  • Augustus 2016 Het jeugdveld, rechts aan de ingang, heeft nu een kunstgrasveld en de zeer oude omheining is vervangen door paaltjes.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.