KVM-shop

  • Jaren ’80 Over ‘merchandising’ wordt nog niet echt gesproken. Rond het stadion kan men bij topmatchen sporadisch een sjaal, muts of andere fan-artikelen kopen. Ook in de binnenstad biedt een winkel enkele geelrode spullen aan. In het stadion is er een geïmproviseerde shop in het ‘klein chaletke’.

  • Tijdens het seizoen 1995-’96 opent tijdelijk een ‘pop-up’-winkel in het oud administratief centrum.

  • 2 augustus 1996 Op de eerste verdieping van de hoofdtribune worden kantoorruimten, perslokaal, bestuurskamer, KVM museum en een eerste échte KV-shop, uitgebaat door Piessens Sport (later United Brands), ingehuldigd. De shop opende reeds in november 1995 zijn deuren.

  • 2000 Derde poging voor het uitbaten van een KV-shop: nu opent een winkel in de gebouwen van het secretariaat. Samen met Van Den Wijngaert verdwijnt ook de shop. Meteen nadien wordt het de thuisbasis van de stewards om vanaf 2015 als secretariaat te dienen.

  • December 2003 De fanshop, na het faillissement van de club even in handen van de eigen supporters, opent zijn deuren net voor de kerstperiode. Voordien verkocht men artikelen in De Nieuwe Kantine en op tijdelijke verkoopplaatsen. Robert Van der Elst neemt hier het voortouw: zowel de bouw als de uitbating zal door deze clubman gebeuren.

  • Seizoen 2007-2008 Op de fandag opent een nieuwe KVM-shop in een aparte unit. Dankzij verenigde krachten – het bestuur en vrijwilligers – bereikt men ongekende hoge verkoopcijfers.

  • 24 mei 2009 Voor de bekerfinale tegen KRC Genk staat er op de Heizel esplanade, onder de bollen van het Atonium, een mobiele fanhop van ‘De Rijdende Kip’ en een grote camionette. Robert en zijn team verkopen letterlijk duizenden fanartikelen. Ook in de weken voor de finale draait de shop overuren. KV Mechelen is ‘hip’, ‘hot’ en ‘in’!

  • Tijdens de fandag van 23 juli 2016 opent de Kappa Soccer Store in het vernieuwde stadion in samenwerking met partner United Brands. Op maar liefst 185 vierkante meter vinden we de volledige Kappa-lijn van KVM-outfits, de 1904-lijn, voetbalschoenen, leuke KVM-gadgets en vrijetijdskledij terug.
  • 2017-2018 De moeilijke samenwerking tussen de club en United Brands maakt dat vanaf dit seizoen geelrood in zee gaat met het Belgische Jartazi. De volledige uitbating van de shop komt zo terug in eigen handen.
Advertentie