scorebord & LED bord

Zoals elke voetbalclub heeft ook KV Mechelen een scorebord om de supporters te informeren over de tussenstand. Dat dit bord gedurende de jaren een ander uitzicht krijgt, wordt meteen duidelijk uit onderstaande foto’s.

 • In 1931 zien we een vaag scorebord echter zonder tussenstanden en in het Frans. Toch opmerkelijk dat men de bezoekers als eerste aankondigt; andere tijd, andere zeden… .

De start van de Ronde van Mechelen 1931 (Juniors) met links een groot scorebord

 • De eerste bewegende beelden van een scorebord vinden we terug begin jaren vijftig. Op het bord, dat links van de staantribune staat, kant Ziekenbeemd, lezen we: Bezoekers – FC Mechelen. FC Mechelen is op dat moment niet de officiële naam; dat is RFC Malinois.

 • Op een foto uit 1957 bemerken we het eerste gesponsorde scorebord. VERDAL: HET IDEALE UURWERK

10 februari 1957: RFC Malinois – CS Brugeois 2-1

 • Tijdens de jaren ’60 zien we dan weer een echte ‘Tic-Tac’ Pontiac-klok opduiken, met de officiële benaming van Malinwa én in de goede volgorde: ‘KFC Malinois – bezoekers’ en dit tot het seizoen 1971-’72.

 • Op 1 juli 1970 zet de vervlaamsing zich ook in onze club door en verandert de naam in KV Mechelen, het scorebord volgt pas een seizoen later.

 • Een volledig klassementsbord in eerste klasse? Ja, we zagen het ADK vanaf het seizoen 1970-’71 en dit tot 1982-’83. Het scorebord kwam er ter vervanging van de vlaggen op de staantribune. Er stonden bovenaan deze tribune 16 vlaggen in volgorde van het klassement. De staantribune werd overdekt en de vlaggen verdwenen.

Malinwa scoort een derde maal tegen Cercle Brugge en promoveert in 1971 naar eerste klasse!

Het klassement hangt er maar beteuterd bij: KVM staat laatste en zakt uit de hoogste afdeling in 1982…

 • Met de commercialisering van het voetbal verdwijnt het scorebord voor reclame, tijdens het seizoen 1985-’86, maar een jaar later zien we het eerste elektronisch bord met rode cijfers en letters rechts boven de nieuwe zittribune opduiken. Voor het eerst kan men tussenstanden volgen en kunnen er commerciële boodschappen op het bord verschijnen. Bovenaan prijkt een digitale klok.

 • Dit bord verdwijnt bij de bouw van de business-seats (seizoen 1989-’90) en krijgt meteen een andere plaats: tussen de seats en de hoofdtribune. Al snel blijken er veel technische problemen te zijn en krijgen we regelmatig klank maar geen beeld. Een hele tijd moet Achter de Kazerne het zonder scorebord stellen… . Ondertussen krijgt de digitale klok een centrale plaats op de hoofdtribune.

14 januari 1998, Beker van België: KV Mechelen – AA Gent 1-2

 • Seizoen 2004-2005 Het nieuwe Yellow Red KV Mechelen krijgt een retro bord met ‘old-school-klok’ dankzij Woestijnvis en mag er iemand zich weer bezighouden met het bijhouden van de score. Dankzij de nieuwe sponsor heeft het nog meer geel-rode accenten.

 • Omdat de personeelskost bij KVM niet te hoog mag oplopen, besluit men vanaf 8 december 2008 zowaar een LED bord met bewegende beelden te plaatsen: de club is mee met zijn tijd!

Wist je dat je via 51 schermen de matchen van Malinwa in het stadion kan volgen?

 • Seizoen 2014-2015 De club volgt vele andere eersteklassers die reeds led boarding rond hun veld hebben staan. Bij Malinwa zullen tijdelijk 4 panelen voor meer visibiliteit zorgen voor de sponsors. Uiteindelijk zal er over gans de lengte van het veld LED boarding staan.

 • Juli 2016 De modernisering zet zich verder en zo moet ons “90’s” scorebord eraan geloven. Het was al jaren buiten gebruik en wordt nu vervangen door een volwaardig LED board dat zal dienen als advertentieruimte.

 • Op het gebouw van de business-seats staat er zowaar een megagroot LED board van maar liefst 9 op 5 meter. De club zal veel interactiever te werk gaan en de supporters, onder andere via dit board, meer entertainen voor en tijdens elke thuiswedstrijd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.