een windhoos blaast ADK weg…

Op vrijdagnamiddag 3 januari 2014 omstreeks 17.00 uur trok een verwoestende windhoos over het ADK-stadion en richtte zware schade aan. Het grootste ‘slachtoffer’ is het dak van de business-seats dat volledig werd afgerukt. Voorts is er grote schade aan de staantribune waar de dakplaten zijn weggewaaid, werden de reclameborden volledig uit het beton losgerukt en is de beste tapplaats van de KV, de tent, gedeeltelijk vernield. Tal van andere zaken hebben zwaar te lijden gehad onder de korte maar zeer krachtige storm.
De totale geschatte kost om alles weer te herstellen bedraagt tussen de 500.000 en 750.000 Euro. De verzekeringsmaatschappijen hebben hier een vette kluif aan…

  • Een week voor aanvang van de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Anderlecht is er men van overtuigd dat de herstellingswerken tijdig zullen klaar zijn mits het aanhouden van een strak tijdschema. Het vervangen van het dak van de business-seats en het volledig verwijderen van de golfplaten van de staantribune zijn de grootste werken.
  • Op zondag 19 januari 2014, een goede 2 weken na de windhoos, blijkt alles klaar te zijn. Er staat zelfs een nieuwe (bier)tent en de week nadien zal men ook werk maken van een volledig nieuw dak op de staantribune.

  • Op 19 januari 2014 klopt Malinwa de oude aardsvijand uit Brussel, Anderlecht met 2-1. Het publiek gaat uit de bol op de staantribune onder het ‘cabriodak’. Begin februari heeft de staantribune zelfs een nieuw, ondoorzichtig dak. Einde van enkele turbulente weken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.